Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Na XV. Sympoziu AGEL bodovali specialisté z Nemocnice AGEL Podhorská. Odborníci ocenili jejich poznatky v léčbě covidových pacientů

21.10.2022

Olomouc, 6. říjen 2022: Již patnáctý ročník odborného Sympozia AGEL, s podtitulem Zdravotnictví v době covidové, proběhl 5. a 6. října v Olomouci. Odborné přednášky v lékařské i nelékařské sekci doprovázely návštěvníky po celou dobu konání akce. Pracovníci Nemocnice AGEL Podhorská přispěli v nelékařské sekci svými dvěma přednáškami a aktivně se účastnili také soutěže o nejlepší nelékařský E-poster.

Doba covidová s sebou přinesla řadu změn, je ale beze sporu jasné, že největší změny a novinky v léčebných postupech postihly právě zdravotnická zařízení. „Stejně jako všichni zdravotníci na celém světě, tak i my v Nemocnici AGEL Podhorská jsme byli v podstatě ze dne na den postaveni čelem k něčemu novému, neznámému, čeho se celý svět bál. A od nás, zdravotníků, se očekávalo, že si s tím ‚něčímporadíme; vzpomíná na začátky pandemie covid vrchní sestra interního oddělení Nemocnice AGEL Podhorská, Veronika Bezručová. „Právě nové situace táhnou společnost kupředu a přes to všechno, co nám covid vzal, nás také poslal dál a naučil nás novým postupům a řešením, které jsou nedílnou součástí zdravotnictví, dodává vrchní sestra.  Právě těmto novým poznatkům, postupům a možnostem léčby byla věnována drtivá většina padesáti odborných přednášek na Sympoziu AGEL.

 

Zkušenost z praxe na mezioborové jednotce intenzivní péče v Bruntále, byla náplní první přednášky s názvem “Covid versus interní medicína”, kterou vypracoval Jan Lukáš Vintr, zdravotní sestra na jednotce intenzivní péče (JIP). Během svého vystoupení představil posluchačům příklad konkrétního pacienta s onemocněním covid, kterého ve vážném stavu hospitalizovali na oddělení JIP v Bruntále.

 

Další přednášku na téma “Nutriční terapie u covidových a postcovidových pacientů” přednesla nutriční terapeutka Nemocnice AGEL Podhorská, Kateřina Pelíšková, DiS.. Posluchačům přiblížila důležitost výživy pacientů, kteří se nachází ve špatném zdravotním stavu. Veškerou léčbu, jež lékaři i další zdravotníci aplikují na nemocného, ve snaze o jeho uzdravení, je totiž důležité podpořit také vhodnou vyváženou nutricí, která dodá tělu potřebnou sílu k regeneraci těla, ale i mysli.

 

Úspěch na XV. Sympoziu AGEL v soutěžní v sekci nelékařů sklidili se svou prezentací také fyzioterapeuti Nemocnice AGEL Podhorská. Téma “Komplexní rehabilitační péče o covidové pacienty” zpracovali fyzioterapeut rehabilitační ambulance v Bruntále Bc. Adam Nosálek ve spolupráci s fyzioterapeutkou oddělení rehabilitace a fyzikální medicíny v Rýmařově Bc. Soňou Sochorkovou. „E-posterem, který jsme prezentovali na Sympoziu AGEL, jsme chtěli veřejnosti představit každodenní práci, která nás za doby pandemie intenzivně provázela den co den. Hlavním cílem bylo poukázat na důležitost fyzioterapie v rámci mezioborové léčby u takto závažného onemocnění. Právě práce nás fyzioterapeutů a spolupráce celého týmu naší nemocnice, pomáhala, a i nadále pomáhá těmto pacientům vrátit se do běžného života. Jsem velmi rád, že se nám společně se Soňou podařilo touto formou představit naši práci, a že náš E-poster odborná porota vybrala jako vítězný v nelékařské sekci posterů;“ říká jeden z autorů E-posteru, fyzioterapeut Bc. Adam Nosálek. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: