Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Velký úspěch sestřičky gynekologické ambulance Nemocnice AGEL Podhorská. Zabodovala v prestižní anketě Moravskoslezská SESTRA 2022

6.10.2022

Rýmařov, 6. říjen 2022: Moravskoslezská SESTRA je tradiční prestižní anketou, jejíž cílem je ocenit a poděkovat zdravotním sestřičkám v jednotlivých kategoriích za jejich práci, zkušenosti a osobní přístup k pacientům, se kterými se denně během své práce setkávají. Pro letošní rok se jednou z vítězek stala také sestra gynekologické ambulance Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově, paní Marie Volková.

Do ankety Moravskoslezská SESTRA 2022 byly nominovány sestřičky z celého regionu. Soutěžilo se v pěti kategoriích – sestra u lůžka, ambulantní a domácí péče, paliativní a hospicová péče, porodní asistentka, ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. O vítězce či vítězi šesté kategorie – sestra veřejnosti, pak rozhodovala veřejnost formou online hlasování.

Do letošního ročníku Moravskoslezské SESTRY 2022 byla nominována také zdravotní sestřička gynekologické ambulance, paní Marie Volková, kterou do výběru nejlepších navrhla hlavní sestra a místopředsedkyně představenstva Nemocnice AGEL Podhorská, Mgr. Marcela Kadlecová. „Maruška pracuje v naší nemocnici více než 44 let, je tělem i duší gynekologického oddělení. Maruška je skvělý člověk, báječná sestřička, pacienti ji milují. Je to skvělá kolegyně, takže já jí dávám svůj hlas, odpověděla hlavní sestra na dotaz, proč právě Maruška.

 

Ve čtvrtek 6. 10. 2022 proběhl v Ostravě Galavečer Moravskoslezské SESTRY, v rámci kterého čekalo na všechny přátelé a blízké a hlavně na paní Volkovou samotnou milé překvapení. V kategorii Porodní asistentka vyhlásil moderátor Leoš Mareš jako vítězku kategorie právě sestřičku z Rýmařova. „Byl to krásný a emotivní zážitek. Konkurence v soutěži byla velká, medailonky s životním příběhem všech nominovaných kolegyň byly velmi zajímavé a zachytily skutečnou a neúnavnou práci sester ve všech kategoriích. Galavečer byl pro mne příjemný a napínavý od začátku až do konce. Po vyhlášení mého jména, jakožto vítězky v kategorii Porodní asistentka, jsem měla srdce až v krku. Děkuji rodině a kolegům za podporu a děkuji i všem pacientkám a jejich blízkým, kteří mne v anketě podpořili svými hlasy; vyjádřila své pocity z udílení cen oceněná sestřička Marie Volková.

 

Během více než 44 let práce v nemocnici v Rýmařově zastávala paní Volková několik pracovních pozic, od vrchní sestry gynekologicko-porodnického oddělení, které ve své době patřilo k nejvyhlášenějším oddělením svého druhu v širokém okolí, přes funkci manažerky ošetřovatelské péče až po porodní asistentku a sestru gynekologické ambulance, kterou dělá dodnes. Práce na gynekologickém oddělení je zároveň jejím životním posláním. Přestože je dnes již v důchodovém věku, nedokáže si představit, že by svoje pacientky opustila a nechodila do práce.

„Jsme hrdí, že právě Maruška získala toto ocenění. Takto empatická, ochotná a zkušená zdravotní sestřička je v podstatě pokladem a my jsme šťastní, že tento poklad máme právě u nás v Nemocnici AGEL Podhorská. Je to žena na svém místě a titul Moravskoslezské SESTRY v kategorii Porodní asistentka jí bezpochyby právem náleží; ohodnotil úspěch rýmařovské sestřičky ředitel nemocnice Ing. Pavel Kameník.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: