Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Slovo předsedy představenstva

1.1.2023

Vážení spoluobčané, kolegové, přátelé, rok 2022 se nám uchýlil ke konci a já bych rád pár slovy shrnul, co Nemocnici AGEL Podhorská, zaměstnancům, jejím klientům a pacientům přinesl.

Po předchozí dvouleté turbulentní „době covidové“ jsme se během roku 2022 pomalu navraceli k normálu, k provozu, který jsme znali dříve. Od jarních měsíců se operativa rozjela bez omezení, ambulance v běžném režimu pečovaly o své pacienty. Interní oddělení sice dále zajišťovalo péči o covid pozitivní pacienty, ale velkou část kapacity již mohli zdravotníci věnovat interním pacientům. Kolegyně a kolegové z rehabilitace a dlouhodobé péče mohli aktivně a náročnou prací co nejvíce minimalizovat přímé i nepřímé důsledky trvalého nebo dlouhodobého zdravotního postižení jedinců, často následků covidu. Organizovali jsme a aktivně se účastnili akcí pro veřejnost, během kterých jsme zvyšovali povědomí o posilování zdraví a prevenci. Nezapomněli jsme ani na naše zaměstnance. Den dětí, kuželkový turnaj O pohár ředitele a prosincové vánoční tvoření pro děti zaměstnanců, to byly akce, které pomohly stmelit kolektiv, uvolnit atmosféru, užít si aktivně strávený čas se svými blízkými a odpočinout si od pracovních povinností a každodenních starostí.

Rok 2022 se v Nemocnici AGEL Podhorská nesl také v duchu pomoci druhým. Prostřednictvím Charitativního projektu Počítače dětem, zřízeným Nadačním fondem IT people jsme potřebným věnovali desítky zánovních PC. Poskytovatelům sociálních služeb a charitativním organizacím jsme darovali více než 60 lůžek, která byla v rámci zvyšování komfortu pacientů nahrazena plně automatizovanými multifunkčními lůžky.

Dokončili jsme další etapu přestavby a modernizace vodoléčebného úseku rehabilitačního oddělení.  Srdcem každé nemocnice jsou ale lidé a na ty z Podhorské můžeme být právem hrdí. Kolegové z rehabilitačního oddělení zabodovali na mezinárodním Sympoziu AGEL a se svým e-posterem na téma rehabilitační léčba covid pacientů vyhráli prestižní odbornou soutěž. A kde pracuje na celé severní Moravě nejlepší porodní asistentka? V Podhorské! Rozhodla o tom odborná porota ankety Moravskoslezská SESTRA 2022 a naší sestřičce gynekologické ambulance v Rýmařově udělila titul nejlepší Porodní asistentka MSK.

Tolik krátké ohlédnutí za rokem 2022.

Na tomto místě mi dovolte, abych poděkoval všem zaměstnancům Nemocnice AGEL Podhorská v Bruntále i v Rýmařově za jejich práci a péči, kterou věnují všem našim pacientům a klientům, ale i za jejich neutuchající chuť pomáhat.

 

Rád bych popřál všem do nového roku hodně sil, úspěchů, životního optimismu a především zdraví.

 

Ing. Pavel Kameník

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: