Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

V období mezi svátky navštívily nemocnici desítky pacientů. Hlavní příčinou byly chřipkové stavy, lidé dopláceli také na nepozornost či nadměrné přejídání

6.1.2023

V období na konci roku 2022 zaznamenali zdravotníci interní příjmové ambulance v Nemocnici AGEL Podhorská především zvýšený počet pacientů, které trápily vysoké teploty, silný kašel a rýma. Chřipková epidemie, která postihla v posledních týdnech celé území republiky, se projevila také na Bruntálsku a okolí.

„Během prosince jsme na interní ambulanci mimo pacienty s interními diagnózami, jako jsou bolesti na hrudi nebo hypertenze, ošetřili také více než 120 pacientů s akutními respiračními infekty, doprovázenými úporným kašlem, zvýšenou teplotou a slabostí, a to převážně v předvánočním období a mezi svátky,“ říká Veronika Bezručová, vrchní sestra interního oddělení Nemocnice AGEL Podhorská.

Napilno měli také lékaři a sestřičky na chirurgické ambulanci. „Velké množství pacientů, kteří vyhledali péči chirurgické ambulance v Bruntále, trpělo nespecifikovanými bolestmi břicha, často spojenými s nevolností, zvracením a průjmy. Ve většině případů byly na vině dietní chyby, kdy pacienti hodovali a užívali si sváteční hostiny, které oslavy Vánoc a Nového roku provází. Část těchto problémů vyřešila dietní opatření a medikace, bohužel někteří pacienti se vzhledem k závažnosti stavu nevyhnuli hospitalizaci,“ přibližuje sváteční chod chirurgické ambulance Nemocnice AGEL Podhorská vrchní sestra chirurgie Mgr. Lucie Lešnik. Mimo pacienty trpící bolestmi břicha ošetřovala chirurgická ambulance také úrazové stavy, jako řezné a tržné rány, zlomeniny apod. Výjimkou nejsou v zimních měsících ani omrzliny končetin, které v extrémním případě mohou končit až amputací článků nebo celých prstů.

„Během Silvestra jsme žádná zranění způsobená pyrotechnikou neošetřovali. V případech, kdy dojde k vážnému poranění, které si vyžádá zásah rychlé záchranné služby, vyhodnotí přivolaná posádka stav raněného a ve většině případech jej dopraví přímo do traumatologického centra,“ shrnuje Mgr. Lešnik. „I zdánlivě neškodná prskavka, která je taktéž druhem pyrotechniky, může být při neopatrné manipulaci nebo nízkém věku uživatele nebezpečná,“ dodává vrchní sestra.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: