Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Nemocnice AGEL Podhorská spolupracuje při zajištění CT vyšetření pro pacienty z celého okresu

24.2.2023

Od začátku února probíhá na CT pracovišti Sdruženého zdravotnického zařízení v Krnově rozsáhlá rekonstrukce, která na určitou dobu vyřadila možnost využívání počítačového tomografu na daném oddělení z provozu. Zajištění CT snímků pro potřeby nemocnice v Krnově po dobu rekonstrukce z části pokrývá CT Nemocnice AGEL Podhorská.

„Počítačový tomograf (CT) je radiodiagnostické zařízení, které prostřednictvím rentgenového záření a výpočetní techniky umožňuje zobrazení každé části těla či orgánu daného pacienta. Na rozdíl od rentgenového snímku nabízí tzv. cétéčko podrobnou prostorovou rekonstrukci skenů tkání,“ popisuje hlavní výhody CT vyšetření primář RDG oddělení Nemocnice AGEL Podhorská MUDr. Tomáš Martínek. 

Tento způsob vyšetření je nezbytný pro zjištění rozsahu poranění při úrazech, ale také k určení diagnózy řady onemocnění vnitřního lékařství, od zánětlivých ložisek až po nádorová onemocnění, či k posouzení účinnosti již zavedené léčby pacienta. Začátkem roku se proto sešli ředitelé SZZ Krnov a Nemocnice AGEL Podhorská, aby se společně dohodli na spolupráci při zajištění vyšetření pro všechny pacienty našeho regionu během kompletního výpadku CT přístroje během rekonstrukce krnovského pracoviště.

„Již téměř měsíc funguje domluvená spolupráce, kdy jsou pacienti krnovské nemocnice odesláni na CT vyšetřeni k nám do Bruntálu. Tato mimořádná situace vyžadovala přijetí změn v organizaci provozu a směn pracovníků radiodiagnostického oddělení, ke které kolegové přistoupili nanejvýš profesionálně a nyní vše probíhá bez problémů,“ říká ředitel Nemocnice AGEL Podhorská Ing. Pavel Kameník a dodává: „Naším hlavním zájmem je poskytovat kvalitní a bezpečnou péči na náležité odborné úrovni všem pacientům, proto byla tato dohoda o spolupráci pro Nemocnici AGEL Podhorská samozřejmostí."

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: