Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Nemocnice AGEL Podhorská se i letos zapojila do tradiční Jarní charitativní sbírky NADACE AGEL a spolu se svými zaměstnanci tak podpořila potřebné

21.4.2023

Nové i zánovní oblečení v pěkném stavu pro děti i dospělé, trvanlivé potraviny, ale také hračky darovali na dobrou věc zaměstnanci Nemocnice AGEL Podhorská v Bruntále i v Rýmařově.

„Tradiční charitativní sbírku pořádá NADACE AGEL již od roku 2016. Do této sbírky se pravidelně zapojují jednotlivá zdravotnická zařízení Skupiny AGEL, jejichž zaměstnanci přispívají svými dary do vybraných sociálních zařízení z regionu, kde se dané zařízení nachází. Vybrané oblečení, trvanlivé potraviny, drogerie a další jsou pak následně předány potřebným,“ přibližuje účel sbírky členka správní rady NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová.

Zaměstnanci Nemocnice AGEL Podhorská již druhým rokem sbírkou podpořili neziskovou organizaci Slezská diakonie, která na Bruntálsku a Rýmařovsku působí v oblasti sociálních služeb. Mezi podporovanými službami je

  • Azylový dům CHANA Bruntál, který podporuje samoživitele nebo rodiny v nouzi spojené se ztrátou bydlení či žití v nevyhovujících podmínkách, kteří nejsou schopni svoji situaci řešit vlastními silami.
  • TIMOTEI Bruntál, dům na půl cesty, který podporuje mladé lidi ve věku 18-26 let, kteří opouštějí ústavní zařízení pro děti a mládež, děti a mládež bez bezpečného rodinného zázemí, kteří se ocitli v tíživé situaci nebo také ty, kteří ukončili výkon trestu.
  • Azylový dům BETHEL jenž poskytuje na přechodnou dobu ubytování a sociální podporu dospělým mužům i ženám v tíživé situaci.
  • SAS Rýmařov, sociální asistence pro rodiny s dětmi, pomáhající rodinám zvládat v domácím prostředí složité situace, které mohou mít dopad na vzájemné vztahy v rodině a sociální postavení dětí a mladistvých ve společnosti.

„Nemocnice nás oslovila již před rokem s nabídkou humanitární pomoci pro námi provozovaná sociální zařízení na Bruntálsku a Rýmařovsku. Jsem ráda za tuto aktivitu, kterou NADACE AGEL společně se zaměstnanci Nemocnice AGEL Podhorská pro naše klienty vyvíjí a děkuji že myslí na potřebné, velmi si toho vážíme,“ reaguje na charitativní podporu potřebných vedoucí Slezské Diakonie pro oblast Krnov Bruntál Ing. Ludmila Vajdová.

Letos probíhala Jarní charitativní sbírka celý březen. „Kolegové a kolegyně Nemocnice AGEL Podhorská v Bruntále i v Rýmařově přispívali převážně novým i zachovalým použitým oblečením, ale sešli se nám také trvanlivé potraviny jako těstoviny a mléko. Výjimkou nebylo ani ložní prádlo, drogerie nebo hračky. Do Slezské Diakonie jsme přivezli celkem téměř 100 kg darovaných věcí. Jsem ráda, že můžeme tímto způsobem ve spolupráci s NADACÍ AGEL pomáhat potřebným a těším se na další spolupráce,“ uvedla odborná pracovnice marketingu Nemocnice AGEL Podhorská Petra Žváčková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: