Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Den hygieny rukou v Nemocnici AGEL Podhorská naučil umývat si správně ruce děti i dospělé

5.5.2023

Již tradiční Den hygieny rukou, který pořádá Nemocnice AGEL Podhorská každoročně v rámci oslav Mezinárodního dne hygieny rukou, který připadá na 5. května, se opět setkal s hojnou účastí. Návštěvníci nemocnice v Bruntále i v Rýmařově si opět po roce mohli ověřit správnost své techniky mytí a dezinfekce rukou v rámci Dne hygieny rukou, který pořádala nemocnice na obou pracovištích. Preventivně vzdělávací akce se mimo dospělých návštěvníků nemocnice zúčastnily také děti ze škol a školek na Bruntálsku i Rýmařovsku.

„Stejně, jako v předchozích ročnících jsme i letos oslovili místní školy a školky s nabídkou účasti na preventivně vzdělávací akci, jejíž cílem je zopakovat důležitost hygieny rukou a nebezpečí, které s sebou „špinavé“ ruce přinášejí,“ přiblížila významnost akce MUDr. Jana Krátká, ústavní hygienička nemocnice.

Správnou techniku a postup dezinfekce rukou si mohli návštěvníci ověřit díky dezinfekci s přidaným fluorescenčním roztokem, který pod UV lampou odhalí, která místa dlaní, hřbetů ruky, prstů či zápěstí si zapomínáme umýt úplně nebo je neumyjeme dostatečně. Většina návštěvníků měla nejčastěji problémy s dostatečným mytím palců a hřbetů ruky. „Výborně umyté ruce mělo jen pár ze zúčastněných, paradoxně to byly hlavně děti,“ říká MUDr. Krátká a dodává: „Všichni školáci i předškoláci, kteří naši akci navštívili, byli moc šikovní. Při doprovodném programu, v rámci kterého jsme probírali možné situace, při kterých je mytí rukou vhodné až nezbytné, ale také onemocnění, která špinavé ruce mohou způsobit, děti aktivně odpovídaly a zapojovaly se do často zajímavých diskuzí. Věřím, že každý z návštěvníků akce si s sebou, kromě malého dárku, odnesl cenné informace, které při každodenní hygieně rukou využije.“

 

Partneři akce: Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, Perfect Distribution, člen skupiny AGEL, a Lékárna AGEL

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: