Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Marie Volková z Nemocnice AGEL Podhorská obdržela vyznamenání Českého červeného kříže za dlouholetou práci

17.5.2023

Dalším velkým úspěchem se může pochlubit Marie Volková, sestra gynekologické ambulance Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově. Při příležitosti slavnostního shromáždění k letošnímu Světovému dni Červeného kříže a Červeného půlměsíce dostala vyznamenání Českého červeného kříže (ČČK) za dlouholetou práci. Ocenění si převzala z rukou prezidenta ČČK doc. RNDr. Marka Jukla.

Pro Marii Volkovou, která ve zdravotnictví pracuje 45 let, je to další významné ocenění. V roce 2012 byla vyhlášena nejlepším pracovníkem Skupiny AGEL, v celostátní soutěži Sestra roku 2016 se stala držitelkou Čestného ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství a v soutěži Moravskoslezská sestra 2022 odborná porota ji udělila ocenění nejlepší porodní asistentka. „Jsem šťastná a dojatá. Slavnostní předávání ve Valdštejnském sále mělo úžasnou atmosféru, kterou jsme si všichni náležitě užili. S Českým červeným křížem spolupracuji již od roku 1975. Gró naší práce v místní skupině je práce v ošacovacím středisku. Převzetí vyznamenání za dlouholetou práci pro Český červený kříž mě samozřejmě velmi potěšilo,“ uvedla k ocenění Marie Volková, která toto vyznamenání získala jako jediná ze Skupiny AGEL.

Slavnostní shromáždění se konalo v Hlavním sále (Valdštejnském sále) Senátu Parlamentu České republiky v polovině května. Záštitu nad oceněním převzal předseda Senátu RNDr. Miloš Vystrčil.  Členy, dobrovolníky a zaměstnance ČČK pozdravila na shromáždění choť prezidenta republiky Eva Pavlová, která přítomným především poděkovala za práci pro potřebné.

Po vyhlášení výsledků ankety zaznělo blahopřání samozřejmě i od vedení Nemocnice AGEL Podhorská. „Chtěl bych vyjádřit velké poděkování paní Marušce Volkové, která již 45 let s obrovským nasazením pracuje v nemocnici v Rýmařově. Je to skvělá profesionálka, která má srdce na správném místě a svou prací a péčí o pacienty získala řadu zasloužených ocenění. Její příkladná práce a obětavost jsou inspirací pro nás všechny,“ říká předseda představenstva nemocnice Ing. Pavel Kameník s tím, že paní Maruška je nejen vynikající zdravotní sestrou, ale také milou a energickou kolegyní, která je v pracovním kolektivu i mezi pacienty velmi oblíbená. „Její touha pomáhat druhým se projevuje i v dobrovolnických činnostech, jako je například práce pro Český červený kříž,“ doplnil.

Marie Volková do rýmařovské nemocnice nastoupila po ukončení střední zdravotnické školy v roce 1978 na gynekologické oddělení jako všeobecná sestra. Ve svém vzdělávání pokračovala dále a v roce 1983 úspěšně ukončila studium oboru porodní asistentka a v roce 1991 pomaturitní specializační studium jako sestra specialistka v gynekologii a porodnictví. Od roku 1994 zastávala pozici vrchní sestry gynekologicko-porodního oddělení. Gynekologie a porodnictví je Mariiným životem. Pro své oddělení získala v roce 2004 titul Baby Friendly Hospital. Také se zasloužila i o založení výjezdové skupiny Rychlé lékařské pomoci v Rýmařově, čímž přispěla k záchraně nejednoho života.

Po vzniku Podhorské nemocnice v roce 2005 byla jmenována do funkce manažerky ošetřovatelské péče. Od roku 2006 pracuje v gynekologické ambulanci. I po ukončení činnosti gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice zůstala tomuto oboru věrná. Své pacientky navštěvuje i v domácím prostředí, je jim oporou, rádcem, někdy i zachráncem. Formou přednášek seznamuje dospívající na základních a středních školách s nástrahami vstupu do aktivního sexuálního života a dospívající dívky seznamuje formou exkurzí s prostředím gynekologické ambulance.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: