Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Aktivizace dospělých pacientů a klientů v seniorském věku je nezbytnou součástí zdravotnické péče. Úsměv na tváři jim v Nemocnici AGEL Podhorská vykouzlily loutky

4.8.2023

Odlehčit od starostí se zdravím, od bolesti, a pomoci s uzdravením a psychickou pohodou – dramaterapie bývá obvyklou součástí zdravotnické péče především u dětských pacientů. V Nemocnici AGEL Podhorská ale spolek „Loutky v nemocnici“ navštívil dospělé, kteří momentálně pobývají nejen v nemocnici, ale i v zařízení Sociální služby Podhorská.

Zdravotní klauni, hudební představení nebo herci jsou v nemocnicích častými hosty. Spolupracují aktivně s lékaři a odborným personálem a díky tomu mohou nabídnout zábavu a odreagování pacientům každého věku. Nadace AGEL tuto terapii nyní zajistila dospělým ve spolupráci se spolkem „Loutky v Nemocnici“, jehož představení „Malenka“ podle reakcí doslova „rozzářilo“ pacientům a klientům sociální služby páteční dopoledne. 

„Hlavním cílem je pro nás kvalita návštěv a individuální přístup. Snažíme se otevírat prostor ke hře a komunikaci o prožívané realitě,“ říkají Krystyna a Beata – herečky a terapeutky spolku „Loutky v nemocnici“. Klienti i pacienti si divadelní vystoupení užívali. Vtip, drama a hlavně přímý kontakt s publikem sklidilo u všech diváků ohromný úspěch.

„Pracovníci Sociální služby Podhorská připravují pro své klienty pravidelné společenské akce a události – od společných rehabilitačních cvičení v našem překrásném nemocničním parku až po koncerty nebo letní grilování. Jsme rádi, že díky spolupráci Loutek v nemocnici s NADACÍ AGEL, která toto představení klientům a pacientům Podhorské zprostředkovala, jsme mohli ozvláštnit všední dny a zažít tak radost a úsměvy všech, kterým byla tahle terapie určena,“ říká odborná pracovnice marketingu Nemocnice AGEL Podhorská Petra Žváčková.

Aktivizace dospělých pacientů a klientů v seniorském věku je nezbytnou součástí  zdravotnické péče. Zapojení do různých činností má pozitivní vliv na jejich duševní pohodu a začlenění do komunity. Sociální služba Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově zajišťuje 24 hodinovou péči uživatelům s lehkou, středně těžkou, těžkou a úplnou závislostí na pomoci jiné osoby. Poskytuje uživatelům sociální, ošetřovatelskou, rehabilitační a zdravotní péči. Její kapacita 12 lůžek je stabilně naplněna.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: