Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Vzácné diagnózy v Nemocnici AGEL Podhorská – lékařský seminář představil kazuistiky závažných onemocnění, které řešili odborníci specializovaných ambulancí

15.9.2023

Upevnit stávající a navázat nové spolupráce napříč praktickými ordinacemi a odbornými soukromými ambulancemi na Bruntálsku s Nemocnicí AGEL Podhorská. To bylo smyslem lékařského semináře, který nesl název „Vzácné diagnózy se nevyhýbají ani malým nemocnicím, aneb kazuistiky z Podhorské“. Obory byly tentokrát kardiologie a interní medicína.

Praktické informace a novinky zaměřené na chronické srdeční selhání představila primářka Interního oddělení nemocnice MUDr. Zuzana Nemcová. „Cílem semináře bylo navázání nových spoluprací a předání informací ohledně novinek a léčebných a diagnostických možností, které jdou v oblasti kardiologie a interní medicíny neustále kupředu. Nové poznatky a zkušenosti z naší ambulance nabídly kolegům praktikům bližší náhled do kardiologické praxe.“ Přestože Nemocnice AGEL Podhorská patří k menším zdravotnickým zařízením, postupy a zkušenosti našich lékařů dosahují vysoké odborné kvality. „Důležitá je také fungující výborná spolupráce s partnerským specializovaným pracovištěm, v našem případě s Komplexním kardiovaskulárním centrem Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí. Díky této spolupráci můžeme našim pacientům zajistit v případě potřeby rychlý překlad a specializovaná vyšetření či operace, které na pracovišti v Bruntále není možné poskytnout,“ dodává MUDr. Nemcová.

Několik zajímavých kazuistik s nečekaným průběhem vzácných nemocí představil také lékař kardiologické a interní ambulance MUDr. František Novák: „Závažným kardiologickým diagnózám často předchází obtížná diagnostika, protože se nezřídka jeví nespecifickými příznaky, jako je dušnost, únava a podobně.“ Kazuistiky, které na semináři přednášející představili, byly příkladem, že i v menším zdravotnickém zařízení, jako je Nemocnice AGEL Podhorská můžeme narazit na pacienty se vzácným onemocněním, kdy je důležité prvotní diagnózu a jednotlivá podrobná vyšetření nepodcenit.

Spolupráce napříč soukromými ambulancemi a ordinacemi praktických lékařů na Bruntálsku a Rýmařovsku funguje také v rámci poskytovaných služeb laboratoří AGEL ze sítě AGELLAB. „Naše laboratoř nabízí široké spektrum vyšetření. Vysoká kvalifikace pracovníků, opakované obhájení akreditace laboratoře a pozitivní zpětná vazba od klientů dokazují, že námi nabízené služby jsou na vysoké úrovni. Důležitou výhodou pro místní praktiky i speciality je rychlá a nepřetržitá dostupnost laboratoře. Jsme schopni pracovat se vzorkem biologického materiálu ihned po dodání do laboratoře, takže nedochází k ovlivnění výsledků jeho dlouhým transportem. Běžně dodáváme výsledky našim klientům nejpozději do dvou hodin od příjmu vzorku, statimová vyšetření vždy nejpozději do hodiny,“ vyzdvihuje výhody bruntálské laboratoře primář Oddělení klinické biochemie a hematologie, RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: