Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Pády a úrazy na náledí – lékaři Nemocnice AGEL Bruntál ošetřili během uplynulých dní desítky lidí

25.1.2024

Naraženiny, zlomeniny, ale i otřes mozku – to jsou nejčastější diagnózy, spojené s přetrvávající ledovkou na Bruntálsku.

„Za posledních 24 hodin jsme v naší ambulanci ošetřili, mimo jiných, i dvě vážná poranění způsobená pádem na ledovce, která vyžadovala následnou operaci,“ říká vrchní sestra chirurgického oddělení Nemocnice AGEL Podhorská Mgr. Lucie Lešnik s tím, že vážné poranění dolní končetiny v oblasti stehna ošetřili lékaři chirurgické ambulance i ve středu. Dnešní ráno přivedlo do ambulance chirurgie už několik dalších pacientů, kteří jsou ošetřeni v důsledku uklouznutí na zledovatělém povrchu. „Operační týmy jsou připravené a  čekají pro dnešní den mimo plánované operace také akutní zákroky. Zrovna zde máme pacientku po pádu na náledí, která utrpěla závažnou zlomeninu pažní kosti a čeká na operaci,“ říká  Mgr. Lešnik a dodává, že záchranná služba vozí další pacienty k vyšetření po pádu na kluzkém povrchu.  „Dá se předpokládat, že pro dnešní den nepůjde o poslední podobný případ,“ dodává.

Obecně platí, že následky pádu jsou nebezpečné obzvláště pro pacienty starších ročníků, kdy je léčba a hojení úrazů pacientů vždy komplikovanější a zdlouhavější. V období, kdy povrchy chodníků a silnic pokrývá souvislá vrstva ledu se doporučuje zbytečně nevycházet a omezit tak možné nebezpečí uklouznutí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: