Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Zaměstnanci Podhorské podpořili dobrou věc sbírkou šatstva

10.4.2024

I letos v březnu NADACE AGEL uspořádala napříč zdravotnickými zařízeními skupiny AGEL Jarní charitativní sbírku pro potřebné. Zaměstnanci Nemocnice AGEL Podhorská pro letošek podpořili svými dary místní skupinu Červeného kříže v Rýmařově.

Nové i použité oblečení v dobrém stavu, obuv i lůžkoviny darovali zaměstnanci nemocnice na dobrou věc. „V letošním roce jsme Jarní sbírkou podpořili místní skupinu Červeného kříže, která zajišťuje ošacení pro sociálně slabé a potřebné na Rýmařovsku. Do sbírky, kterou každoročně vyhlašuje NADACE AGEL, přispívali zaměstnanci svými dary po celý měsíc březen. Celkem jsme za Podhorskou ošacovacímu středisku Červeného kříže v Rýmařově věnovali cca 60 kg oděvů“ říká pracovnice marketingu Petra Žváčková, která měla organizaci na starosti.

Předsedkyní místní skupiny Červeného kříže a přebírajícím pracovníkem byla paní Marie Volková, která zároveň pracuje již téměř 46 let v nemocnici v Rýmařově, v současnosti na pozici všeobecné zdravotní sestry gynekologické ambulance. V roce 2023 byla paní Marie oceněna Vyznamenáním Českého Červeného kříže za dlouholetou práci. „Členkou Červeného kříže jsem mnoho let, v podstatě již od dob svých studií. Pozici předsedkyně místní skupiny Červeného kříže zastávám 10 let,“ říká paní Marie Volková. „Naše ošacovací středisko zajišťuje oblečení a obuv potřebným a sociálně slabým spoluobčanům, kteří si pro pomoc přichází sami, ale také klientům, které k nám odesílají ze sociálních služeb. Každou třetí středu a čtvrtek v měsíci se mohou zájemci dostavit na naši základnu na Palackého ulici v Rýmařově, kde jim poskytneme potřebné oděvy a obuv. V tyto dny k nám přicházejí nejen klienti, ale také dárci, kteří nosí použitelné a čisté vyřazené oblečení  a darují jej pro dobrou věc, za což jim velmi děkujeme.“

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: