Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Den zdraví v Bruntále se těšil velkému zájmu veřejnosti. Stanoviště Nemocnice AGEL Podhorská přilákala 200 návštěvníků

7.6.2024

Druhý ročník Dne zdraví v Městském parku v Bruntále byl pro stanoviště Nemocnice AGEL Podhorská opět úspěšným. Orientační měření hladiny glukózy a cholesterolu v krvi, měření krevního tlaku, BMI a další poradenské služby přilákaly téměř dvě stovky návštěvníků.

 „Jako tradičně na veřejných akcích byl největší zájem o orientační vyšetření hladiny cholesterolu v krvi. Vyšetření je bezbolestné, provádí se z kapky krve z prstu. Mimo toto si mohli návštěvníci nechat změřit i hodnoty glukózy, krevního tlaku a BMI (Body mass index). Orientační naměřené hodnoty byly u většiny návštěvníků v normě. S ohledem na fakt, že k vyšetření testovaní nepřicházeli lační, byly obecně hodnoty vyšší, než hladiny zjištěné při přesnějším laboratorním vyšetření lačné krve.“ upozorňuje vrchní sestra interního oddělení Veronika Bezručová a dodává: „Lze říci, že vyšetření návštěvníci měli naměřené hodnoty úměrné jejich věku či fyzickému stavu – nejčastějšími zájemci o vyšetření byli senioři, ovšem výjimkou nebyly také případy, kdy jsme na základě vyšších hodnot krevního tlaku, glykémie, ale také cholesterolu doporučili danému pacientovi navštívit interní ambulanci Nemocnice AGEL Podhorská k podrobnému preventivnímu vyšetření.“

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: