Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Zahradní posezení s rodinou a přáteli zpříjemnilo čtvrteční odpoledne klientům Sociální služby Podhorská v Rýmařově

16.8.2024

Teplé prázdninové dny využili pracovníci Sociální služby Podhorská k uspořádání již tradiční zahradní slavnosti. Společenská příležitost k setkání se klientů sociální služby s rodinami a blízkými přáteli potěšila téměř třicítku přítomných.

Společné posezení, dobroty z grilu i kulturní zážitek, o který se v podobě koncertu postarala lékařka oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny Nemocnice AGEL Podhorská MUDr. Olga Půdová se svojí sestrou Veronikou Reiter Pavlovou, členkou olomoucké skupiny FAJNTAJM, provázely všechny přítomné až do pozdních odpoledních hodin. Zpestřením akce byla opět soutěž „O nejlepší bábovku“.

„Celoročně se snažíme tvořit a připravovat pro naše klienty program a aktivity, které potěší tělo i duši. V rámci uzdravení je nezbytnou součástí také psychická pohoda, kterou aktivní sociální kontakt s rodinami a blízkými bezpochyby podporuje,“ říká vedoucí pracovnice Sociální služby Podhorská Bc. Miroslava Hořínková a pokračuje: „Letos jsme přivítali mimo rodin a přátel našich klientů také další milé hosty, mezi nimiž byla i členka správní rady NADACE AGEL Lucie Dvořáková, která s sebou přivezla od NADACE AGEL dárky v podobě vitamínových balíčků a občerstvení na akci.“

S NADACÍ AGEL spolupracuje Sociální služba Podhorská již čtvrtým rokem, kdy se díky finanční podpoře během této doby pořídilo potřebné vybavení, zrekonstruovaly se prostory sociální služby nebo se uskutečnil výlet klientů na zámek a do arboreta. „Kromě grilovaných klobásek, sladkého melounu a vychlazeného nealkoholického piva jsme si všichni pochutnali také na třech bábovkách, které se zapojily do naší soutěže a z nichž jednu připravili také klienti naší sociální služby v rámci nácviku aktivit spojených s vařením a činnostmi v domácnosti. Cenu „O nejlepší bábovku“, balíček praktických dárků od společnosti AGEL, vyhrála mramorová bábovka, kterou připravila dcera naší klientky paní Růženy Klechové,“ přibližuje náplň zahradní slavnosti Bc. Hořínková a dále dodává: „Koncert paní doktorky a její sestry byl skvělým zpestřením. Po vystoupení u mikrofonů se dámy přesunuly mezi klienty a zpívaly společně s klienty známé lidové písně. Ráda bych tímto, jménem všech, poděkovala za úžasný zážitek.“

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: